tirsdag 1. mars 2016

Portugal - Vila Verde dag 2

Portugal er et lite land i det ene hjørnet av Europa med en lang kyst. Akkurat som Norge....Norge og Portugal har mange likhetstrekk.  For eksempel så er en av Portugals tradisjonelle retter bacalao. Den er laget av torsk som er fanget og tørket ved Norskekysten og eksportert til Portugal.

Vi befinner oss helt nord i Portugal i byen Braga. Her har våren kommet. Det er knopper på trærne. Sola skinner og vi koser oss i vårværet.

Utenfor skolenVi har vært på skolen i hele dag og gruppene har jobbet fram forslagene sine, valgt delegater til komiteen og elever som skal presentere forslagene. I morgen skal forslagene presenters i plenum. Adele ble valgt inn i komiteen fra sin gruppe.

Escola Profissionel Amar Terra Verde er en privat yrkesskole. Her utdanner de fagarbeidere innenfor restaurant og matfag, elektronikk, naturbruk og mekanikk. Det er elevene på restaurant og matfag som lager og serverer lunsjen vi får. Maten smaker nydelig og er vakkert dandert. Servitørene er årvåkne og vi mangler aldri noe. Her er skolens hjemmeside for den som vil lese litt mer om skolen. En fordel å kunne portugisk, men fine bilder.  http://www.epatv.pt/

Kokkeelevene i full sving på kjøkkenet

Her har servitørene dekket på til oss etter alle kunstens regler. Om et par timer serverer de oss et tradisjonelt portugisisk måltid med blant annet bacalao til forrett. Det var en fryd å se elevene i aksjon. Ungdom som var i ferd med å bli dyktige fagarbeidere.

Elektroavdelingen. Her jobber de med bl.a roboter. De har holdt på med et robot-prosjekt på Etwinning i vinter med partnerne fra Italia og Tyrkia og neste år ønsker de å utvide prosjektet til et Erasmus+ KA2 -prosjekt.

Avdeling for mekanikk

Lærernes arbeidsrom. De fleste sitter hjemme og jobber når de har arbeidsoppgaver som krever konsentrasjon.

Kjemiavdelingen. Her har de også begynt å foreberede seg til påske med å lage egg og harer osv
Et helt vanlig klasserom. Romslig og luftig med mye lys.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar