søndag 5. februar 2017

Sofia, Bulgaria 4.-8.mai


Møtet i Sofia var det siste i skoleåret 2015/2016. Vi hadde møtene våre på 88 School “Dimiter Popnikolov” Skolen ligger i en drabantby litt utenfor sentrum. Den første dagen fikk vi omvisning på skolen. Vi opplevde en ryddig og ren skole med alt av nødvendig utstyr og et flott svømmebasseng. Skolen ligger i et litt fattigslig område og skolen var hjertet i dette området. Atmosfæren var inkludernde og vi fikk inntrykk av at lærerne var svært kompetente og strakk seg svært langt for at skolen skulle ha denne posisjonen i lokalmiljøet.  
Agendaen for møtene våre var oppsummering og evaluering av prosjektets andre år og planlegging av neste skoleårs oppstartsmøte i Oslo, Norge. Om kvelden ble det arrangert velkomstfest for oss med deilig mat og underholdning og dans. Skolens elever og deres foreldre stod for maten og elevene for underholdning før vi til slutt kastet oss ut på dansegulvet og lærte oss tradisjonelle danser etter tradisjonell musikk og danset etter musikk som bulgarske elever lyttet til.


88 School “Dimiter Popnikolov”

Vi fikk en hjertelig velkomst av elever i tradisjonelle drakter som serverte tradisjonelt brød.

Skolen deltar i flere Erasmus+ prosjekter og har mye erfaring med internasjonalisering. Tsveti som er skolens koordinator inn i vårt prosjekt er også E-twinning ambassadør og veileder lærere i bruk av E-twinning og har mange egne prosjekter på E-twinning. Gjennom prosjektet vi lært mye om plattformen E-twinning noe som hun har bidratt betydelig til.
Det bulgarske lærerteamet som er med i prosjektet. Tsveti, Eli og Vera.
Volkans (den tyrkiske koordinatoren) møte med en av de bulgarske elevene på omvisningen.

Skolens Aula eller Auditorium der skolen arrangerte velkomstfest for oss den første kvelden med mat, underholdning og dans.

Prosjektmøtene innebærer ikke bare lange møter med masse prat, men også kulturelle innslag er viktig. En av tankene bak Erasmus+ er at jo bedre vi kjenner hverandre og hverandres kultur jo mindre fordommer vil det bli i Europa. Derfor ble dag 2 og 3 brukt til sightseeing. Dag 2 hadde vi sightseeing i Sofia der vi brukte apostlenes hester og tok inn byens atmosfære. Denne dagen var det mye folk i byen fordi det var Bulgarias nasjonaldag. Ingen barnetog i gatene, men en spektakulær militærparade. Til tross for at dette ikke barnas dag som i Norge så kjente vi på en velkjent følelse som oppstår på 17.mai. Det var 17.mai-stemining i Sofia!

Norsk Kjell, kypriotiske Sokrates, portugiske Pedro og Francois og vår tyrkiske koordinator Volkan.
Her venter vi på militærpraden


Her er miitærparaden i gang  til lands og i lufta...


Vi prøver å finne  fram i Sofia - hvor kan vi få litt mat og drikke etter mye traving i gatene på en slik flott dag?
Tradisjonell mat med tradisjonell musikk utover kvelden

Mye latter og morro også - her er det latviske og litauiske teamet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar