tirsdag 24. mars 2015

Tirsdag - vi begynner å jobbe med prosjektet

Her er linken til Facebook gruppa One is too many. Det er en åpen gruppe og mange bilder blir lagt ut der. https://www.facebook.com/groups/oneistoomany/?ref=br_rsEtter en festlig aften med mye god mat og underholdning var vi  på plass på skolen kl 8.30. Elevene ble delt i grupper og nasjonalitetene ble blandet. Oppdraget deres var å lage plakater til prosjektet.

Lærerne samlet seg et annet sted på skolen for å legge fram resultatene av spørreundersøkelsene vi hadde gjort på egen skole. Spørreundersøkelsen gikk i korte trekk ut på å finne ut hvor mange som hadde tenkt på å slutte på skolen og hvorfor, hvem de på en måte var og hvilke planer skolen hadde for å få elevene fra å tenke på å slutte. Skolene hadde fått svært forskjellige resultater. Hos noen hadde bare noen få tenkt på å slutte, men ingen hadde gjort det. Hos andre hadde mange ikke bare tenkt på det, men gjort alvor av det og sluttet.

Midt på dagen samlet vi oss og besøkte Rådhuset i Lecce. Ordføreren tok i mot oss i bystyresalen som var svært så lik bystyresalen i Oslo Rådhus.

Etterpå skiltes våre veier. Elevene forsvant med sine nye venner for å spise matpakken som vertsfamiliene hadde laget til dem og vi lærere gikk på restaurant. Vi fikk servert intet mindre enn et gourmetmåltid som bestod av fem retter. Til en svært rimelig penge takket være bekjentskapene til en av lærerne på den italienske skolen. Hjemme hadde vi ikke fått mer enn en hamburgermeny  på et litt mer avansert spisested enn Mcern for samme pris.

Man kan kanskje tenke at det er urettferdig at elevene må spise matpakke mens lærerne spiser på restaurant. Nå er ikke den matpakken disse gutta får av samme kaliber som den jeg sender med ungene mine på skolen hver dag. Denne er noe mer enn halvtørre brødskiver. Allikevel merker vi at læreren og ikke minst rektor har en annen status her. Vi lærere blir plassert på første rad både i skolesalen og når vi besøkte Rådhuset. Rektorene står enda høyere på rangstigen og ble kjørt til Rådhuset og plassert ved siden av Ordføreren oppe på podiet. Uvant for oss, men litt fint også å se at rektorer og lærere får litt symbolsk aktelse ved å bli plassert øverst og først.

På slutten av dagen i dag gikk vi en rundtur i byen. De italienske elevene var guidene våre og fortalte oss om de forskjellige minnesmerkene. De var veldig flinke.

Italia har klart å skape en Erasmus-klubb med over 100 elever. Dette har generert sosiale aktiviteter på kveldstid med grupper som danser, spiller teater og har band og synger. Alt dette har kommet i gang i kjølevannet av skolens deltakelse i Erasmus+ prosjektet High school Drop Out - one is too many. Alle disse elevene er i full sving med forskjellige oppgaver denne uken for å få arrangementet til å gå rundt.

I morgen skal vi på sightseeing hele dagen! Dessverre er det veldig dårlig nettforbindelse på dette hotellet så jeg får ikke lagt ut filmsnuttene som jeg har lovet. Noen bilder klarer jeg å legge ut.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar