fredag 16. oktober 2015

London - " Rapport etter førsteåret skal skrives.

Dagene i London ble hektiske med workshops, rapportskiving og sightseeing. I løpet av de tre dagene vi var der ble vi ferdige med den første rapporten etter det første året og vi fikk forberedt det viktigste før oppstart av nytt prosjektår.


Vi fikk en god innføring i det engelske skoleystemet og i forholdene ved skolen vi besøkte, Shooters Hill. En yrkesskole i sørøst London som på mange måter liknet på Sogn videregående skole fordi av oss som husker den. På Shooters Hill fant vi mange av de samme utrfordringene og et engasjert og dedikert lærerekollegie som trodde på gode relasjoner og å gi elevene de mulighetene de trengte for å gjennomføre og bestå. Skolen er inne i en spennende periode for de kan ikke vise til gode resultater i form at et høyt karaktersnitt. De venter derfor med spenning på neste "inspection" fra myndighetene og deres dom. Er det liv laga for skolen? Må de legge ned? Eller må de jobbe på en helt annen måte? De har allerede fått dårlig score ved tidligere inspeksjoner og dette er den siste og avgjørende hvis jeg forstod dette rett.


Tiltross for mye skoleprat, skolepolitikk, europapolitikk fikk tid til sightseeing. Det var tross alt 1.mai - arbeidernes dag - og lang friweekend for noen av oss. Vi bodde i Greenwich og gikk i parken og fant meridianen. Vi så Cutty Sark ved brygga, seilte på Themsen (ikke med CS...) og var på nightsightseeing. Siste kvelden var vi på teater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar