tirsdag 2. desember 2014

Andre dagen - tid for planlegging og samarbeid

Samarbeid er en krevende øvelse, også i Europa. Her møtes forskjellige møtekulturer og det er rett og slett fascinerende. Tiltross for forskjellig kultur på området klarte Gonca, den tyrkiske koordinatoren, på mirakuløst vis å holde fokus slik at vi effektivt fikk tatt endel avgjørelser.

Vi gjorde oss ferdige med presentasjonene av oss selv i går og i dag og framover skal vi planlegge framdriften av prosjektet.

Det vi har fått avklart så langt:

Neste møtet blir i Italia med elever. Vi skal til Lecce som ligger nede på hælen av Italia ikke så langt fra Brindisi og Bari. Nærmeste flyplass ligger i Brindisi og vi må sannsynligvis fly via Roma. Det gjenstår å se.

Vi har i løpet av denne tre årsperioden 24 mobiliteter. Så til Brindisi er det planlagt at 3 elever og 1 lærer skal reise. Flere elever enn dette blir det vanskelig å finne losji til siden vi er så mange land som deltar. Siden det bare reiste en lærer til det første møtet (nemlig meg) har vi mulighet til å være to lærere når elever skal være med. Elevene blir innlosjert i familier sammen. Turen til Italia går uken før påske 23.-27.mars.

I tiden fram  til Italia skal elevene jobbe med å lage en kortfilm på 3-5 minutter om Drop out. De må lage manus, spille den inn, klippe og redigere og oversette den med engelsk tekst hvis de velger å spille den inn på norsk. Filmen må være ferdig før vinterferien og sendt inn til konkurransen.

Det skal også opprettes en webside der alt blir lagt ut som skjer i prosjektet. Det vil være linker til de aktuelle landene og deres skoler. Her skal informasjonen finnes på deltakerlandenes egne språk.

I tillegg til dette skal prosjektgruppa bestående av England, Portugal, Hellas og Norge lage en spørreundersøkelse for å fange opp hvordan situasjonen er rundt Drop-out på en sånn måte at det går an å måle om dette Erasmus-prosjektet har noe som helst effekt.

Etter lunsj fikk vi en omvisning rundt i byen og det var mye spennende å se. Vi fikk komme inn i en moské . Det har jeg aldri vært før så det likte jeg veldig godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar