onsdag 3. desember 2014

Den tredje dagen og møtet med Borgermestern!

Nok en lang dag, men ikke riktig så lang som i går....

Første del av dagen brukte vi til å gå igjennom budsjettet, tidspunktene for de forskjellige aktivitetene og hvordan vi skal måle resultater og rapportering rundt dette. Hvert land må skrive en rapport med regnskap hvert av de tre årene prosjektet varer. De nye reglene som har kommet med omleggingen fra Comenius til Erasmus+ innebærer mer rigide og tydelige regler for hvordan pengene skal brukes og hvordan det skal rapporteres. Sånn må det være for det er mye penger involvert i dette.

Turen til London blir fra 30.april-4.mai for lærere.

Etter denne sesjonen ble vi tatt med ut på landet for å få se noe annet enn millionbyen Kocaeli Izmit. Til intet mindre enn en skidestinasjon og vi spiste lunsj i varmestuen. Det er ikke snø her nå, men det har striregnet hver eneste dag og portugiserne og grekerne går og fryser konstant og har blitt skikkelig forkjøla.

Dagens høydepunkt var uten tvil mottakelsen hos ordføreren på Rådhuset. Kocaeli Izmit med sine 1.7 millioner innbyggere, er den største industri- og havnebyen med størst økonomisk vekst i Tyrkia. Ordføreren var utdannet barnelege og hadde praktisert i flere år før han ble politiker. Han var veldig opptatt av barnevelferd i tillegg til at han var usedvanlig åpen og tydelig (for en politiker å være) om Tyrkias utfordringer. Tyrkia ligger strategisk plassert mellom Europa, Asia og Midt -Østen.  De har rollen som brobygger mellom Europa på den ene siden og Asia og Midt-Østen på den andre siden. Tyrkia har ikke bare rollen som brobygger, men også rollen som Europas mur mot flyktningestrømmen som kommer fra Syria og Irak. I Tyrkia er det i dag ca 11/2 -2 millioner flyktninger fra Syria og Irak. Det byr på utfordringer, men som ordføreren sa: "Vi må hjelpe dem fordi de er mennesker som oss." Han framstod som en klok mann med et varmt hjerte var mitt inntrykk. Vi fikk t.o.m en gave av ham. En liten kopi av klokketårnet borte i gata her. Jeg har ikke sjekket så grundig hva den er laget av, men det aner meg at det er plast...

Så da ligger lista høyt for Fabian, om han fremdeles har kjedet, når denne gjengen kommer til Oslo om et par år...

Her finner dere Kocaeli Izmit på kartet: https://www.google.no/maps/place/41000+%C4%B0zmit,+Tyrkia/@40.771114,29.9345009,8z/data=!4m2!3m1!1s0x14cb46784cccf12b:0x1dd831f785c4436

LOGO-KONKURANSEN ER AVGJORT. LOGO NR 9 VANT OG VÅR LOGO FIKK 10% AV STEMMENE!!!!!

Her er bilder fra dagen i dag og litt fra gårsdagens vandring i sentrum.
 Rådhuset sett uten ifra - Inngangen. Det blir fort og veldig mørkt her.....
På Borgermesterens møterom...fra venstre den tyrkiske rektoren, ordføreren, vår supre og dyktige koordinator og sjef for hele prosjektet, Gonca Ongel, Ali Osman og Vulkan som begge er med i Tyrkias  Erasmus team sammen med Gonca.


Fra varmestua vi spiste lunsj i dag. Nydelig tyrkisk tradisjonell mat.

Vakker gammel moske som vi var inne i. 


Denne  butikken bare måtte jeg ta bilde av....! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar